top of page

Cocktail-chef Christaan Röllich maakte cocktails voor Obama en Drew BarrymoreHij werkt voor een van de beste chef-koks van Amerika en maakte cocktails voor Drew Barrymore, Reese Witherspoon en Barack Obama. Onlangs kwam zijn cocktailboek 'Bar Chef' uit. De geboren en getogen Heemstedenaar Christiaan Röllich is specialist in spraakwater.

2013 was het jaar van zijn doorbraak. Röllich woonde toen al vijftien jaar in de Los Angeles waar hij op zijn twintigste naartoe verhuisde met de droom om acteur te worden. Acteur werd hij niet. Wel transformeerde hij zijn bijbaantje in een droombaan. Van glazenhaler werd hij hoofdbarman en cocktail-expert bij drie van de bekendste restaurants in LA: Lucques, A.O.C. en Tavern. Alle drie van topchef Suzanne Going. Toen restaurant A.O.C. in 2013 een vergunning voor sterke drank kreeg, kon Röllich zijn creatieve gang gaan en cocktails maken. Die vielen in de smaak: alle kranten en tijdschriften uit LA schreven erover.

Boerenmarkt ,,Omdat ik in een restaurant-bar werk, en niet in een bar-bar heb ik toegang tot een hele walk-in kast met allerlei verse kruiden en producten. Dat is anders dan in een gewone bar", zegt Röllich. ,,Wij kopen alles bij boerenmarkten in de buurt, hebben verse producten van San Francisco tot San Diego. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een eigen harissa (smaakmaker uit Noord-Afrika) te maken. Gemaakt van rode pepers, komijn en karwij. Die gebruik ik in drankjes."

Cocktails zijn in Amerika een primair onderdeel van góéd uit eten gaan, stelt Röllich. Als aperitief. ,,Zodra je een restaurant binnenkomt, begin je met een cocktail. Daarna komt pas het eten en een fles wijn." Met enige regelmaat wordt hij ingehuurd om cocktails voor feestjes te verzorgen. Voor het verjaardagsfeest van Drew Barrymore bijvoorbeeld, en op een feest waar allerlei Amerikaanse politici, onder wie Barack Obama aanwezig waren. ,,Dat was nogal een circus. Alle spullen én ingrediënten waar ik mee werkte, moesten langs een intensieve veiligheidscheck."

In april kwam Röllich zijn eigen boek 'Bar Chef' uit. Met recepten voor honderd cocktails. Ook leert Röllich de lezer hierin hoe je 35 hoofdingrediënten zelf maakt. Denk aan siropen, vermouths, bitters en campari. ,,Alles van pure en verse producten."

Comments


bottom of page