top of page

het weekend van Gwen van Poorten

BNN’s nieuwe Spuiten en Slikken-presentatrice Gwen van Poorten (24) heeft tussen de drukte door een vrije dag. Tijd voor de Thaise massagesalon.

Foto: NRC

Van vrijdagavond tot zondagochtend is Gwen van Poorten vrij. Dat betekent: tijd om bij te komen. Want de nieuwe reporter van BNN’s seks- en drugstalkshow heeft het er maar druk mee. Daarom gaat ze vrijdagavond „supersaai” vroeg naar bed. Om zaterdag, nadat ze uitgeslapen heeft, naar de Thaise massagesalon bij haar om de hoek in Amsterdam. Ze is er vaste klant en gaat altijd voor de full-bodymassage van een uur. „Een goede massage is echt gewoon het beste állérbeste wat er is”, zegt ze aan de telefoon. Later: „Mocht ik weer een vriend krijgen, dan móét hij goed kunnen masseren”


Drie weken geleden begonnen Van Poorten en collega Jan Versteegh met het draaien van de reportages voor het nieuwe seizoen van Spuiten en Slikken, dat vanaf zondag 7 september weer op tv is. Sindsdien is het volle bak. Onregelmatige werktijden, lange draaidagen en heftige opnames. „Ik heb al als hoer voor de ramen gestaan, een naaktfoto via het internet de wereld in gestuurd, en voor het eerst van mijn leven xtc geslikt.” Fantastisch en uitputtend tegelijk, vindt ze. „Het zijn heftige dingen die je mee naar huis neemt en moet verwerken. Dat doe ik op vrije dagen.”


Dus gaat Van Poorten ook na het uurtje Thaise ontspanning door met „lekker chillen.” Ze spreekt af met haar twee beste vrienden. Samen buiten de deur lunchen, dan op de bank hangen, misschien naar de bios. Ze kent de twee niet van BNN en dat is fijn op een vrije dag. „Voor hen ben ik naast de energieke Gwen ook de Gwen die met joggingbroek aan lusteloos op de bank kan zitten. Bij hen rust ik echt uit.” En rust is geen overbodige luxe, want zondag is de eerste opname van het nieuwe seizoen van Spuiten en Slikken. Een proefopname, die niet wordt uitgezonden, maar wel een big deal is.

Rustig aan doen op vrije dagen is nieuw voor Van Poorten. Met diezelfde twee vrienden waar ze nu braaf mee op de bank blijft zitten, struinde ze niet lang geleden nog de Amsterdamse clubs en kroegen af. „Maar nu heb ik geen tijd meer om een feestbeest te zijn.” Dat ze op haar vrije dagen „nu een beetje saai is”, komt ook omdat ze in haar werk voor BNN al de rebel uithangt.


Vorige week ging er een gephotoshopte naaktfoto van Van Poorten het internet over. Een Spuiten en Slikken-actie, bleek achteraf. „Ik wilde meemaken wat meisjes doormaken wier naaktfoto op internet belandt’’, aldus de presentatrice. „Ik kreeg een bak kritiek en heel gemene reacties. Bizar.”

Comments


bottom of page