top of page

Locked down in Spanje. Lieve visite.


Aan: de visite die niet komen kon.


Lieve Laura. Lieve Lise. Lieve Sarah en Arnoud. Lieve Lisanne en Caroline. Lieve Mirthe. Lieve Isabel. Lieve Sharon. Lieve pap en mam. Lieve pap en mam van Lisa.


We willen even sorry zeggen. En met 'we' bedoel ik Lisa, onze gehate metgezel corona, en ik. Het spijt ons dat jullie afgelopen maanden niet konden langskomen, maar wel al vliegtickets hadden. Ook wij vonden het treurig.


Maar is het erg als ik zeg dat we ergens, diep vanbinnen, ook opluchting voelden? Dit klinkt onaardig, maar zit als volgt. Toen tijdens onze steeds langer durende quarantaine jullie cancellations binnendruppelden hadden Lisa en ik een kort gesprek. "Goh", mompel ik, terwijl ik jullie namen in mijn agenda doorkras. 2 april: Yes Lau komt! Streep. 11 april: Mirth hier *hartje*! Kruis. 12 april: Sarah en Arnoud! Rats. Tien gecancelde bezoeken van twaalf mensen in drie maanden. "We hoeven niet meer bang te zijn dat we een burn-out krijgen van alle visite, hè?", grap ik - stiekem serieus. Lisa grinnikt. "Nou, inderdaad. Thanks corona."


Het ding is dat we in Nederland lyrisch 'Ja!' riepen op al jullie voorstellen om vlak na ons vertrek al langs te komen. En dat meenden we. Ja! Kom! Boek! We hebben een logeerkamer!


Maar toen waren we hier. En stond onze agenda ineens vol bezoek. O... Wat zijn eigenlijk de regels voor visite krijgen als je in het buitenland zit? Mag je een dag lusteloos op de bank hangen? Moet je elke dag het terras op? Tourguide spelen? Kan onze karige spaarrekening het aan om met al ons bezoek vakantie te vieren? En wat als we hier vrienden maken? Eigen plannen willen trekken? De paniek en schuldgevoelens sloegen op voorhand al toe.


En toen kwam dus corona. Dag visite. Na zeven weken quarantaine en onze zondige gedachten overdacht te hebben, sloten Lisa en ik een compromis. We verheugen ons op visite, maar iedereen mag maximaal vier nachtjes logeren.


21 juni gaan de grenzen weer open, en, de eerste tickets zijn weer geboekt. Dus lieve visite die nog komt, we kunnen niet wachten om samen vakantie met jullie te vieren. Écht!

Comments


bottom of page